CORONAVIRUS (update 17-10-2020)

CORONAVIRUS (update 17-10-2020)

Veranderingen t.o.v. de eerdere update: Bezoekers dienen op de vaste bezoekerslijst te staan; voor overige bezoekers is er weer een spreek-luisterverbinding ter beschikking gesteld; u kunt onze bewoners nog ophalen, mits u beide in de auto een mondkapje draagt en niet naar groepen groter dan 3 binnen en 4 buiten gaat.


Vanwege het coronavirus hebben wij in samenspraak met de cliƫntenraad een aantal aanpassingen gemaakt om het voor de bewoners en het personeel zo veilig, verantwoord en aangenaam mogelijk te maken. Hierbij is het uitgangspunt dat we niet opnieuw willen sluiten en we zullen dan ook alle zeilen bijzetten om het coronavirus buiten de deur te houden.


Voor bezoekers:
Alleen vaste bezoekers die op de bezoekerslijst staan kunnen onze bewoners in hun appartement bezoeken. Het gaat hierbij om 5 personen per familie, waarvan per dag maximaal 2 mensen mogen komen. (Wij verzoeken u op deze lijst geen mensen te zetten die enigszins risico kunnen lopen, zoals bijvoorbeeld schoolgaande kleinkinderen). De contactpersonen van onze bewoners kunnen de vaste bezoekers aan ons doorgeven.

Voor overige bezoekers is er weer een spreek-luisterverbinding gerealiseerd. Hier kunt u op afspraak gebruik van maken, mits u klachtenvrij bent.

Bezoekers dienen zich ALTIJD te melden. Hierbij volgt een vast stappenplan
1. U drukt op de bel bij de hoofdingang (rechterdeur). Een van onze medewerkers zal u zo snel mogelijk binnen laten.
2. Bij de hoofdingang kunt u uw handen desinfecteren en een bezoekersformulier invullen. Deze kunt u vervolgens in de afgeplakte doos stoppen om uw privacy te beschermen.
3. De gemeenschappelijke ruimtes zijn NIET toegankelijk voor bezoek. Gaat u op bezoek bij iemand op de begane grond? Dan kunt u dit appartement via de terrasdeuren aan de buitenzijde van het gebouw bezoeken. Gaat u op bezoek bij iemand op de eerste verdieping? Dan dient u – na het desinfecteren en invullen van het formulier – via de trap of lift rechtstreeks naar het appartement te lopen. LET OP: raak zo min mogelijk oppervlakten aan.
4. U dient ten alle tijde de richtlijnen van het RIVM in acht te nemen.

Door de huidige ontwikkelingen dienen bezoekers TEN ALLE TIJDE een mondkapje te dragen tijdens hun bezoek.
Bij ziekteverschijnselen of verkoudheidsklachten verzoeken wij u om NIET te komen.


Voor bewoners:
Bewoners mogen momenteel maximaal 2 bezoekers per keer ontvangen, mits de richtlijnen van het RIVM in acht gehouden worden.

Bewoners mogen ondertussen weer opgehaald worden door familie, mits de richtlijnen van het RIVM in acht gehouden worden. Wij juichen het dan ook alleen maar toe dat bewoners weer op stap gaan of bij familie blijven eten, maar neem ze niet mee naar een groep groter dan 3 binnen en 4 buiten. Gebruik daarnaast zoveel mogelijk een mondkapje; ook in de auto tijdens het halen en brengen!


Wij begrijpen dat dit soms voor lastige situaties kan zorgen, maar kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen zich houdt aan deze richtlijnen zodat we in de Zwarte Racker het coronavirus de baas blijven en vooral dat het gezellig blijft.

Reageren is niet mogelijk.