CORONAVIRUS (update 15-01-2021)

CORONAVIRUS (update 15-01-2021)

Veranderingen t.o.v. de eerdere update: We zijn inmiddels weer vrij van het coronavirus. Om dit zo te houden blijven we met verscherpte maatregelen werken ten opzichte van het bezoek, maar is bezoek wel weer (in beperkte mate) toegestaan.

________

Positief nieuws! Het is ons gelukt het coronavirus de baas te blijven en daardoor mogen wij ons sinds kort weer coronavrij noemen. Om te zorgen dat we dit virus ook buiten houden, blijven we wel verscherpte maatregelen houden.

Onze bewoners hoeven niet langer in isolatie en mogen weer gebruik maken van de gemeenschappelijke ruimtes. Daarnaast zullen er ook weer gemeenschappelijke activiteiten aangeboden worden. Ook mogen bewoners weer bezoek ontvangen, maar dit betreft maximaal 2 vaste bezoekers, waarvan 1 per keer en maximaal 2 per dag. Dit gebeurt op vaste tijdstippen en voorafgaand aan hun bezoek wordt iedere bezoeker bij ons getest met een sneltest. Ook het dragen van een mondkapje blijft verplicht en het betreden van de gemeenschappelijke ruimtes is voor bezoek nog steeds niet toegestaan. Wie deze bezoekers zijn en welke bezoekerstijden gehanteerd worden is met de mantelzorgers onderling gecommuniceerd.

________

Daarnaast blijven we benadrukken dat het belangrijk is om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of koorts en de RIVM-richtlijnen in acht te houden.

________

Wij begrijpen dat dit soms voor lastige situaties kan zorgen, maar kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat iedereen zich houdt aan deze richtlijnen zodat we in de Zwarte Racker het coronavirus buiten de deur houden en vooral dat het gezellig blijft.

________

Reageren is niet mogelijk.